Dagboek

Aantal berichten: 1658
Ga naar:   

Weekje vakantie

Vandaag

Kanjer van mama,

Na twee weken school gehad te hebben, waarbij je nog vrij was door sneeuw, later kon begonnen door ijzel en sowieso kortere dagen naar school ging, zat er alweer een weekje vakantie aan te komen. 

Maandag
Moest mama thuis werken en waren jullie met z'n drietjes thuis. Papa is rond lunchtijd met jullie naar buiten gegaan. Even wat boodschapjes halen, waaronder ook croissants om mee te nemen naar de speeltuin. Jullie zijn naar kleiland gegaan. Daar hebben jullie de lunch opgegeten en hebben jullie heerlijk gespeeld. Het was wel wat fris, maar jij heb daar geen last van. Je had alweer binnen no time vrienden gemaakt en dat was wel superfijn. Je vermaakt je goed! Jullie zijn lang gebleven, alsnog wilde je niet weg. Eind van de middag ben je lekker op het bed van papa en mama gaan liggen en chill aan het netflixen geweest.

Dinsdag
Waren we alle vier gezellig vrij, maar hadden papa en mama wel wat afspraken staan. Mama moest naar de 'babydokter' en ging daarna even door naar Cynthia, lekker 'babykletsen.' Heerlijk om samen in dezelfde fase te zitten! Rond lunchtijd was mama weer thuis en hebben we gezellig samen geluncht. Daarna had papa zijn eerste motorrijles gepland staan en zijn mama, Jake en jij tompouces gaan maken. Supersimpel uit een pakje hoor, maar dat zijn de maximale keuken kwaliteiten van je moeder. Daarbij heb jij niet het geduld om er heel lang mee bezig te zijn, dus deze kant en klaar pakken zijn ideaal! Daarna nog even door gegaan naar oma Duijzer en oma Hoekstra. 

Woensdag
Hadden we een hele lege dag op het programma staan, tijd om wat leuks te gaan doen. Het was wederom een heerlijke zonnige dag. Wat boffen we met het weer! Maar liefst 16 graden met een zonnetje. We moesten wat boeken met kaartjes terugbrengen bij de drukkerij in Lisse en dit wilden we combineren met Langevelderslag. We waren niet de enige met dat idee. Het parkeerterrein was volgeladen. Eigenlijk had mama helemaal geen zin in die drukte, dus we zijn weer omgedraaid. We reden langs de Mac Donalds en zijn door de drive gereden. Jij vindt tegenwoordig de Mc Kroket heerlijk. We twijfelden nog even om naar de speeltuin in IJmuiden te gaan. Die is sinds deze week weer open. Aangezien opa en oma vrijdag met jullie willen gaan, besloten we naar huis te gaan. We zijn een rondje gaan lopen en weer een speeltuin te bezoeken. Jij ging op je fiets, Jake op de step. Jullie hebben je heerlijk vermaakt op de kabelbaan en de schommels. Eind van de dag is je standaard vraag inmiddels of je op bed netflix mag kijken. 

Donderdag
We hadden het zo leuk gepland, maar Jakes fikse verkoudheid gooide vandaag roet in het eten. Het plan was dat Jake naar de opvang ging, papa werken, mama alleen de ochtend werken en dan de middag wat leuks met jou samen doen. Helaas is Jake met de dag meer verkouden geworden en hoestte hij vanochtend behoorlijk. Ook bleef hij maar niezen. Los van dat je zag dat Jake zijn oogjes niet helemaal lekker stonden, had mama het idee dat ze dat bij deopvang niet zouden accepteren. Dus Jake was vandaag ook de hele dag thuis. Omdat papa na het werk nog een motorrijles gepland had staan, hadden we niet zoveel tijd samen. We hebben nog even geluncht en toen zijn we samen even een ijsje gaan halen bij Luciano. Daar op het plein, in het zonnetje opgegeten. Mama opperde nog een speeltuin bezoekje, maar je wilde wel thuis een spelletje doen. Je vond het erg jammer dat we maar zo kort hadden. Binnenkort in de herkansing schatje!

Vrijdag
Vandaag zouden Jake en jij beiden naar opa Duijzer en oma Hoekstra gaan. Na even overlegd te hebben met oma, besloten we Jake niet met jullie mee te laten gaan. Los van de corona toestanden moet oma echt niet verkouden worden met haar gekneusde ribben en wat vocht achter de longen. Hoesten, niezen, snuiten is behoorlijk pijnlijk, dus eerst zorgen dat oma weer hersteld is. Dat betekende wel een hele vrije dag samen met opa en oma voor jou. Neefje Dexx was vandaag ook niet van de partij. Opa heeft je om 0730 uur bij mama opgehaald. Jullie hebben lekker spelletjes met z'n drietjes gedaan. Eind van de ochtend zijn jullie richting de speeltuin in IJmuiden gegaan. Helaas stonden jullie voor een gesloten deur. Er was wat met de riolering. Uiteindelijk zijn jullie in Spaarnwoude beland, bij een speelbos. Mama zag weer allerlei klimpartijen op de foto's voorbij komen, dus dat was helemaal jouw ding. 

 

to be continued

Nieuwe persconferentie

23 februari 2021

Schatje,

Vandaag was het weer zover. Mark Rutte en Hugo de Jonge waren weer aan zet om hopelijk maatregelen te versoepelen. Want man, man, man....wat duurt het toch allemaal lang die corona ellende. Voor mama was voornamelijk de wens dat de contactberoepen weer aan de slag mochten. De besmettingen zijn de afgelopen tijd wel erg gedaald, maar de afgelopen dagen loopt het juist net weer wat meer op. Er zijn uiteindelijk wat maatregelen opgeheven. De omstreden avondklok niet, die houden ze er nog even in. Het is een vreemd idee dat je na 21:00 uur niet meer de straat op mag, maar eigenlijk doen we dat überhaupt niet zo vaak. Dus voor ons kost het weinig moeite. Vooral omdat het ook vroeg donker is. In de zomer is het een ander verhaal! Voor nu worden de volgende maatregelen versoepeld:

* Contactberoepen mogen weer aan de slag (Yes! Eindelijk weer blondine worden voor mama)

* Middelbare scholen mogen gedeeltelijk weer open

* Winkels mogen op afspraak open

* Mensen tot en met 26 jaar mogen weer buiten sporten

Meer zat er helaas niet in. Ook de BSO blijft nog dicht voor je. Je hebt deze week vakantie, maar volgende week ga je wel weer op je normale tijden naar school en ga je weer overblijven. Ook krijg je weer gymles. Fijn, dat klinkt allemaal weer iets normaler. Al ben jij not amused dat je niet door de klas mag lopen. Je moet maar bij je eigen groepje blijven zitten en dat is niets voor jou! Verder mag je buiten turnen, daar geeft mama je regelmatig voor op. Zo langzaamaan wordt het wel iets 'normaler' voor je.

Lenteweer

21 februari 2021

Knapperd,

Had je vorige week nog dikke wanten, skibroek, thermokleding en schaatsen aan, kon je dit weekend eigenlijk je jas wel uitlaten. Een verschil van 20-25 graden binnen één week tijd. Hoe is het mogelijk?! Maar je hoort mama niet klagen hoor. Fantastisch, laat die lente maar van start gaan. Het gaf meteen zo'n fijn gevoel. De schoonmaak en opruim drang kwam meteen in mama naar boven. Ze is meteen aan de opruiming gegaan in de kast op de babykamer. Gisteren moest papa werken en zijn wij even gaan fietsen. Jij op je eigen fiets, Jake bij mama achterop. Even bij oma een kopje thee gehaald en vervolgens via de speeltuin weer naar huis. Jij had mazzel, want er waren twee kinderen met een metaaldetector aan de gang. Nu wil jij dat heel graag voor je verjaardag hebben. Zoals gewoonlijk maak jij binnen twee minuten vrienden (wat een gave!) en mocht je even met de metaaldetector op zoek naar een schat! Het ding begon al gauw te piepen en je moest dus gaan graven. Uiteindelijk was het geen schat, maar wel een lipje van een blikje. Viel dat even tegen! Je hebt nog even met de andere kinderen gespeeld en toen zijn we weer op huis afgegaan. 's Avonds hadden we het idee om een soort 'tapas' te eten. We hebben alle hapjes die we in huis hadden uit de kast getrokken en gezellig op tafel uitgestald. Dat vind jij zo leuk. Het blijft altijd feest wanneer we aan de kleine tafel eten. Ondertussen de Voice of Holland aan en het is een knus tafereel met z'n viertjes. Inmiddels slaapt Jake weer bij jou. Je broertje heeft het de afgelopen week iedere avond gevraagd, maar zolang jij naar school gaat, slapen jullie allebei op je eigen kamer. Gisteravond konden we eindelijk een ja verkopen aan je broertje. Jij vraagt er zelf niet om, maar je vindt het altijd leuk wanneer je broertje bij je slaapt. Zo leuk!

Vandaag lekker met z'n vieren vrij. 's Ochtends in huis bezig geweest en papa de schuur opgeruimd. 's Middags hebben we je vriendje Tim opgehaald en zijn we naar een natuurspeeltuin in Heemstede geweest. Nooit geweten dat die daar zat, maar het bleek ontzettend leuk. Veel klim- en klauterwerk. Echt iets voor jou. Voor je broertje was het iets minder, al durfde hij op een gegeven moment wel van de glijbaan. Na vijf kwartier weer op huis afgegaan en hebben Tim en jij nog even op de Nintendo gespeeld en vervolgens natuurlijk ook nog even buiten met het mooie weer. Om 16:45 uur hebben we Tim weer thuis gebracht. Wat een geslaagd, zonnig weekend!

Spekglad op de weg

15 februari 2021

Grote man van mama,

Dan mag je eindelijk weer naar school na weken van lock down. Gooit vorige week maandag de sneeuw roet in het eten en deze maandag de ijzel! Code rood werd er aangegeven. Doordat het wegdek bevroren is en het gaat regenen, is het spekglad op de weg. Dat was ook zeker het geval. Maar de verwachting was dat het in het westen halverwege de ochtend zou verdwijnen. Dus mocht je van 11:00-15:00 uur naar school. Echt bizar zoveel verschillende schooltijden. Het is echt opletten geblazen. Jij hoorde dit pas 's ochtends en vond het natuurlijk erg 'chill' zoals je dat zelf zegt. Relaxt de ochtend doorgebracht. Papa was vrij, mama thuis aan het werk. Papa heeft jou en Iselynn even naar school gebracht en om 10:45 uur was er al niet zo veel meer aan de hand qua gladheid. Gelukkig kon je toch nog een paar uurtjes naar school!

Valentijnsdag

14 februari 2021

Lief Valentijntje van mama,

Het is vandaag Valentijnsdag. Een aantal jaren heb je wat voor Femke gekocht, omdat je haar zo leuk en lief vond. Femke is een jaartje ouder en toen jullie niet meer beiden bij de kleuters zaten, is het contact steeds wat meer verwaterd. De liefde is over. Papa en mama hebben wel gevraagd of je nog iemand iets leuks wilde geven. Vond je eigenlijk nog iemand heel leuk en lief? We kregen een resolute nee. Je vond het leuk om met een paar meisjes te spelen, maar je was echt niet verliefd hoor. Nou duidelijk man... Dan sla je dit jaar gewoon even over. Nou ja, helemaal overslaan heb je niet gedaan, want je had op school toch wat moois voor mama gemaakt. Een hart gevouwen en daarop geschreven 'I love you'. Wat een geweldig cadeautje, dank je wel man! Zo lief! Papa en mama doen er de laatste jaren niet meer aan. Soms eens een kaartje naar elkaar of een klein cadeautje, maar eigenlijk hadden we al afgesproken niets eraan te doen. Papa is ook de laatste jaren nooit thuis. Normaal gesproken gaat hij met werk uit eten, vandaag dan even niet door de Corona, maar nu was hij met Robbie op pad naar Brabant om naar de motor van Robbie te kijken. Papa heeft ook de smaak te pakken en heeft volgende week zijn eerste motor rijles. Tja...van mama hoeft het niet, maar het is papa's droom en wanneer je dromen waar kan maken, moet je dit zeker doen. We hebben nog wel met elkaar ontbeten. Mama had toch stiekem een pakketje van Tony chocolony gekocht. De mannen kregen van mama allemaal een reepje chocola op hun bord, omdat ze zo gek op jullie is. Daarna heeft mama jullie onder de douche gezet. Terwijl Jake en jij samen aan het douchen waren, luisterde mama jullie gesprekje in een andere kamer af. 'Jake, wie vind jij eigenlijk leuk of lief? Het is natuurlijk Valentijnsdag.' Vroeg je aan je broertje. Het bleef kort stil, maar Jake was er best snel over uit. 'Zusje!' Riep je uit. Mama smolt. Wat een lief gesprekje van de beide broers.