Dagboek

Aantal berichten: 1701
Ga naar:   

Formatie volgend schooljaar

17 mei 2021

Kanjer,

We krijgen net een berichtje door van school, wie jouw juf of meester in groep 5 gaat worden. Laat het precies zo gaan als mama hoopte. Je krijgt volgend jaar dezelfde twee juffen als dit schooljaar en daar is mama zo blij mee! Je doet het ontzettend goed bij juf Christel en juf Tanja. Je vindt ze zelf ook erg leuk en zij kunnen je goed begeleiden en sturen. Jaaaa! Zo leuk!!

En mama moest nu natuurlijk ook naar groep 1/2 kijken. Want onze Jake gaat natuurlijk ook naar school. Mama hoopte zo dat je broertje ook juf Rony krijgt. En wat denk je.... Jake krijgt juf Rony! En wat ook heel grappig is... Op woensdag krijgt hij juf Tanja, dezelfde juf als jij op donderdag en vrijdag hebt. Dat is nog eens leuk! Mama is helemaal gelukkig met deze formatie!

Aanhankelijk

16 mei 2021

Mannetje,

De afgelopen week was je ontzettend aanhankelijk naar zowel mama als de baby toe. Je kan merken dat je het spannend vindt. Je vindt het vooral voor mama heel spannend, omdat de baby er uit moet. Afgelopen week heeft mama onder andere contact gehad met de verpleegkundige van de afdeling en zij liet nog een keer merken dat alleen papa naar het ziekenhuis mag komen. Mama kan er zo verdrietig van worden. Dit is de corona maatregel die mama het meest treft. Haar moederhart huilt erom. De verpleegkundige vertelde mama dat ze drie nachtjes moest blijven. 'Nou,' zei mama. 'Als het even kan, maken we er daar twee van hoor, net als de vorige keer.' Laten we hopen dat er geen complicaties bij je zusje of mama optreden en we lekker na twee dagen als gezin herenigd kunnen worden. Je wilt momenteel vooral bij mama zijn en zegt steeds dat je van haar houdt en haar zo lief vindt. Adorable! Mama kreeg dan ook een ingeving. Ze wil graag dat jij mama kan bereiken als je daar behoefte aan hebt in het ziekenhuis. Dus ze heeft mama's oude mobiel opgetrommeld en een simkaart voor je aangeschaft, zodat je whatsapp erop kan hebben. Er zitten strenge voorwaarden aan deze telefoon. Je mag alleen de nummers van je opa's en oma's en ooms en tantes op je telefoon hebben. Er worden geen nummers van vriendjes toegevoegd, daar vind mama je nog te jong voor. Spelletjes die je download moeten papa of mama toestemming voor geven en een wachtwoord voor invoeren. Verder blijft de telefoon altijd beneden. Maar is het ook fijn dat als je even kort alleen thuis blijft, dat je kan bellen. Je was zoooo blij! Je bent meteen nummers gaan verzamelen van de familie en aan het appen geslagen. Dat is op zich nog best goed voor je taal. Je vindt het zelf ook een heel fijn idee dat je mama nu in het ziekenhuis kan appen. En we gaan natuurlijk video bellen zodra de baby geboren is. 

Mama houdt zoveel van je!!!

 

Jantine

17 mei 2021 16:58:05

Oh daar heb ik helemaal niet bij stilgestaan! Dean en Jake zien hun zusje dus pas als ze thuis is? Dat is inderdaad héél verdrietig. En ik snap het ook niet zo goed. Ik snap dat niet en hele familie tegelijk naar binnen mag maar broertjes? Ik ga duimen dat jullie zo snel mogelijk naar huis mogen!

Hemelvaart

13 mei 2021

Lieve Dean,

Voor het tweede jaar op rij konden we niet met de hele familie dauwtrappen. Zo jammer, het had er heerlijk weer voor geweest. Niet dat mama dat stuk had kunnen lopen, maar anders had je misschien wel met opa en oma mee gekund. Maar goed, niets aan te doen. Papa moest vandaag werken en mama had weinig puf om nog iets te ondernemen. We zijn dan ook bij opa Duijzer en oma Hoekstra in de tuin geploft. Dit was echt een verlof dag voor mama. De zon scheen, beentjes omhoog in de tuin en opa en oma hebben veel voor jullie gedaan en gezorgd. Tante Sam en Dexx kwamen ook nog gezellig even langs en eind van de middag kwamen Cynthia en Robbie nog een drankje in de tuin doen. Papa kwam uit het werk ook nog even door. Jij hebt eigenlijk de hele middag met Thijs gespeeld. Jullie speelden buiten of bij hem thuis, je bent alleen nog tussendoor wat komen eten. Cynthia en Robbie zijn je eind van de middag op de scooter bij Thijs op gaan halen. Dat was even een verrassing voor je! Je mocht even een rondje met Robbie mee. Prachtig vond je het! 

Het is officieel; papa en mama naar de notaris

12 mei 2021

Mannetje,

Hoera! Het is vandaag officieel vastgelegd bij de notaris. De grond waarop gebouwd gaat worden is van ons! Het was een sobere bedoening. Door de corona maatregelen was het de bedoeling dat we maar heel kort in het pand zouden zijn. Dus alle stukken waren maandag al telefonisch met papa en mama doorgenomen. Even wat formaliteiten besproken, handtekening zetten en een kwartier later stonden we met lege handen weer buiten. Daar hadden we een uur voor naar Amersfoort gereden. De papieren worden per pdf verstuurd. Nou ja, we maken er zelf thuis wel een feestje van. Mama was allang blij dat het nog voor de bevalling gelukt was. Omdat we niet op tijd bij school konden staan, hadden we gevraagd of je bij Tim kon lunchen en spelen. Daar ben je uit school naartoe gegaan. Ook nog even buiten turnen en mama zag je pas weer aan het einde van de dag. 

De afgelopen twee dagen ben je ook naar school geweest. Maar nu staan er wederom vier vrije dagen op het programma, het Hemelvaart weekend. 

Moederdag 2021

09 mei 2021

Kanjer,

Wow, wat hebben jullie uitgepakt voor mama. Ten eerste mocht ze nog lekker blijven liggen en hebben jullie (nou ja, papa vooral) de tafel gedekt en een lekker ontbijt gemaakt. Jake kwam mama halen met de mededeling: 'Mama mag ik je cadeautje openmaken?' Eenmaal beneden is Jake 'lang zal ze leven' gaan zingen. Tja cadeautjes horen bij verjaardagen. Wat een verwennerij, er lag zoveel op mama's bord! Van jou kreeg ze een fles waarop je hartjes en een lieve tekst hebt getekend en geschreven met krijt. Ook had je een moederdagkrant gemaakt. Op de vraag 'mijn moeder is de beste omdat' antwoordde jij: ze lief is. Je wens voor mama is dat ze altijd een leuke dag heeft. Verder vind je dat we samen leuke dingen doen en is een grappig weetje over mama dat ze drie keer zwanger is geweest. Zo schattig! Van Jake ook mooie knutselwerkjes gekregen en jullie hadden voor mama het nieuwste boek van Jill Mansell gekocht en een lieve kaart geschreven. Wat een verwennerij! Bedankt schatjes! 

We zijn begin van de middag naar oma Hoekstra en opa Duijzer gegaan. En het leuke was.... omdat we in de tuin konden zitten, zijn we sinds lange tijd weer met z'n allen tegelijk geweest. Wat een cadeautje!! Nu kwam er wel even een buitje overdrijven, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben een soepje bij opa en oma gegeten en zijn halverwege de middag naar opa en oma Marsman gegaan. Behalve dat het natuurlijk ook Moederdag voor oma is, vierden we ook haar verjaardag. Oma is rond de uitgerekende datum jarig, dus ze heeft het wat naar voren gehaald. Ook hier hebben we lekker in de tuin gezeten en hadden opa en oma lekker eten bij de toko gehaald. Wat een heerlijke dag!