Dagboek

Aantal berichten: 1543
Ga naar:   

Zwemmen bij opa en oma

31 juli 2020

Schatje,

Helaas, het zit er weer op. Althans voor mama dan. Jullie hebben nog ruim tweeënhalve week vakantie, al gaan jullie al sinds we terug van vakantie zijn op maandag en donderdag naar de BSO en het kinderdagverblijf. Mama moest woensdag, donderdag en vrijdag werken. Nu bleek het deze week ontzettend rustig te zijn en ook nog eens mooi weer. Dus mama besloot donderdag en vrijdag van 07:30 tot 13:00 uur te werken. Sinds we terug zijn is het weer namelijk op zich goed, alleen geen strandweer geweest. Mama wilde zo graag op een dag dat jullie naar de opvang gingen, met papa een dagje strand doen. Heerlijk met een boekje op het strand. Jullie zijn daar toch geen fan van. Dus zijn papa en mama donderdagmiddag naar Langevelderslag gegaan en vanmiddag hadden opa en oma gevraagd of jullie bij ze in het zwembad kwamen spelen. Oma heeft jullie om 13:00 uur opgehaald. Jullie hebben een heerlijke middag gehad. Ook tante Sam en Dexx waren van de partij. Zwemmen in het bad. Vervolgens ben je een uur bezig geweest met zwembad leeg te halen en de plantjes water te geven. Je hebt een wereldbol gepuzzeld en lekker bij opa en oma gegeten. Daarna heeft opa je leren dammen en schaken. Wat een fijne dag!! Papa en mama kwamen jullie rond 19:30 uur weer ophalen. Wederom na een middagje strand en even wat op het strand gegeten te hebben. 

Spontaan naar avonturenboerderij Molenswaard

28 juli 2020

Kanjer!

Gisteravond bedacht mama zich dat ze eigenlijk nog wel graag naar de avonturenboerderij had gewild. Leuk en leerzaam voor jullie Mama nog even gauw op de site gekeken, maar we konden alleen nog in de middag, de ochtend was al vol. Aangezien dit de laatste dag is dat we voorlopig met z'n vieren vrij zijn, meteen maar gereserveerd voor de middag. Om 14:00 uur konden we naar binnen. Het was een superleuke en interessante middag. Je hebt van alles over de bij geleerd, hebt een zogenaamde koe gemolken, geitjes voeren en aaien. Al sloeg jij dit laatste over, want het idee dat een geitje met zijn mond of tong langs je hand gaat, vind je al heel vies. Jullie hebben een boontje gezaaid, zijn in de molen geweest en we hebben gevaren. We zijn door het doolhof gegaan, je bent over het blote voeten pad gelopen en we hebben bij de uitkijktoren vogels gespot. Ondertussen vulde je netjes het boekje in, zodat je aan het einde van de dag je diploma in ontvangst kon nemen. Echt een superleuke middag en echt nog wel eens voor herhaling vatbaar.

Logeerpartijtje

25 juli 2020

Lieverd,

We zijn vanmiddag, samen met Cynthia en Robbie, naar oma Annie geweest. Ze had jullie zo gemist! We hadden nog een cadeautje voor haar meegenomen uit Spanje. Daar was ze blij mee. Het was een middag vol lekkere hapjes en verhalen. Jij bedacht je dat je wel even kon relaxen. Je dropte twee schijfjes komkommer op je ogen en bleef stil liggen. Je zei verder niets. Toen het wel erg stil werd en we jouw met de schijfjes zagen liggen, moesten we allemaal wel erg om je lachen. Portret! We zijn bij oma nog een soepje blijven eten en toen naar huis gegaan. 's Avonds opperde mama of Jake misschien bij je wilde slapen. Jullie vonden dit allebei een erg leuk idee, dus binnen mum van tijd hadden we je bed uitgeschoven tot een twee- persoonsbed en lag Jake naast je. Benieuwd hoe lang jullie zouden dollen samen. Maar niets bleek minder waar. Jullie hebben een kwartiertje gekletst en vielen toen in slaap. Mama stond er echt van te kijken, want vorige keer vond Jake het nog eng op zolder. Maar nu voelde hij zich duidelijk veiliger bij zijn grote broer! Nu maar hopen dat jij morgenochtend je broertje niet wakker maakt. Jij bent namelijk de vroegste vogel.

Naar het belevenissenbos en eten bij Hans & Grietje

24 juli 2020

Kanjer,

Mama en jij zijn vandaag een dagje samen op pad geweest. Vorige maand hadden wel al met Zoë en haar mama afgesproken om iets leuks te gaan doen. Mama had het belevenissenbos in Lelystad op haar lijstje staan en vandaag was de uitgelezen kans ervoor. Jake is er namelijk te klein voor, dus het moet op een dag dat papa vrij was. Vandaag dus.... Rond het middaguur zijn we naar Lelystad vertrokken. Helaas namen we net de 'verkeerde' kant van het bos. We hadden gedacht dat er om de plas allerlei speeltoestellen waren, maar dat bleek dus niet het geval. We moesten een eind om de plas lopen en dat valt bij jou niet onder de noemer 'leuk om te doen.' Tussendoor even bij een picknickplaats wat gedronken en gegeten. Toen we het rondje eindelijk gemaakt hadden, kwamen we een hindernissenbaan tegen. Dat begon er al meer op te lijken. Vervolgens wilde je bij het water spelen, maar Zoë wilde nog even de andere kant op. We splitsten even op, maar al gauw kreeg mama een appje dat ze een heel parcours hadden gevonden. We voegden ons al gauw bij ze en toen kon jij je lol niet op. Dit was een klauterparcours, alsof het voor jou gemaakt was. Over boomstammen naar de andere kant van het water, slingerend over water, veel klimwerk. Je bent een grote durfal en alles gaat even snel. Het was jammer dat we er zo laat achter kwamen, want we hadden om 16:30 uur gereserveerd bij Hans en Grietje in Zeewolde. Ook dat stond nog op mama's lijstje en wat was het leuk! Er was van alles te zien en te doen. Jullie hebben heerlijk binnen en buiten gespeeld. We zagen bewegende tafels, tafels die verschuiven en er klonken liedjes. Buiten kon je op zo'n vulkaan springen, van de glijbaan etc. Je hebt een heerlijke pannenkoek met chocola gegeten en je mocht met een muntje die je kreeg een snoepje in het snoepwinkeltjes uitzoeken. Het was wederom een topdag! Rond 20:30 uur waren we weer thuis en konden we door met het volgende feest. De opa's en oma's kwamen langs voor papa's verjaardag. 

Papa jarig!

22 juli 2020

Schatje,

Hiep hiep hoera! Papa is jarig!! Papa is vandaag 38 jaar oud geworden. Nog even en hij tikt de veertig aan! We vieren het dit jaar niet zo uitegebreid. Door de corona is dat toch al niet zo verstandig. Aangezien het vandaag mooi weer is, gaan we even met z'n vieren iets leuks doen en vrijdagavond komen de opa's en oma's een bakkie doen. Maar natuurlijk zijn we de dag gestart met een lekker ontbijt en cadeautjes. Jullie hadden wat moois getekend voor papa en we gaven een lekker luchtje en een kaart. Papa was er erg blij mee. Eind van de ochtend zijn we naar de speeltuin in Groenendaal gegaan. Daar kwamen we bekenden tegen. Lorenzo, Sylvano en Dex waren ook van de partij. Dus je had gezellig vriendjes om mee te spelen. We hebben daar geluncht met een patatje en zijn halverwege de middag naar huis gegaan. Papa had namelijk een barbecue van zijn werk en wij kregen hoog bezoek; baby Dexx kwam voor het eerst bij ons op visite met tante Sam. We hebben ons neefje vastgehouden en een flesje gegeven. Jij vond het wel leuk om af en toe naar hem te kijken, maar deed ook vooral je eigen ding. Jake was niet weg te slaan bij zijn neefje. Mama heeft 's avonds soep gemaakt en jullie zijn redelijk op tijd naar bed gegaan.