Dagboek

Aantal berichten: 1445
Ga naar:   

Naar het veiligheidsmuseum

19 februari 2020

to be continued

Dagje BSO en bij opa en oma logeren

18 februari 2020

Kanjer,

Je was het er niet echt mee eens toen je hoorde dat papa en mama samen een nachtje weggingen. Je wilde maar al te graag mee. Mama legde uit dat ze heel graag met z'n vieren op vakantie gaat, maar dat papa en mama één keer per jaar, één nachtje met z'n tweetjes weggaan. Jij zou vandaag al naar de BSO en Jake naar de opvang gaan. Papa en mama hadden beiden de maandag vrij genomen. Dat resulteerde voor mama dat ze van zaterdag t/m woensdag vrij was in je vakantie en papa van maandag t/m donderdag. Dat kwam niet slecht uit in zo'n vakantieweek. Je had vandaag een hele leuke dag op de BSO. Het thema was carnaval. Je mocht verkleed komen, maar dat wilde je niet. Je bent geschminkt als dracula. Er waren meerdere dingen te doen, maar als mama vraagt wat jij allemaal gedaan hebt, kan je het je steevast niet meer herinneren. Je doet er ook weinig moeite voor hoor! Opa Marsman kwam je ophalen. Papa en mama hadden jullie koffertjes bij de kapstok achtergelaten. Daarna zijn jullie Jake op gaan halen. Bij opa en oma heb je heerlijk van de pannenkoeken gesmuld. Jullie mochten bij opa en oma Marsman blijven slapen. Je werd rond 07:30 uur wakker. De ochtend heb je je naast het douchen en ontbijten, voornamelijk op de tablet vermaakt. Om 11:30 uur stonden papa en mama alweer op de stoep!

Papa en mama hadden een fijne dag gehad. Nadat we jullie gebracht hadden, zijn we thuis de spullen gaan pakken en richting Ermelo gereden. Daar hadden we een mooi hotel geboekt, midden in de bossen. We konden nog niet op de kamer, dus we besloten eerst een locatie om te lunchen te zoeken. In Ermelo zelf was het behoorlijk rustig, dus we besloten door te rijden naar Harderwijk. Daar vonden we een leuke brasserie. Na een heerlijke lunch, zijn papa en mama wat gaan shoppen. Inmiddels was het 13:00 uur geweest, dus waren de winkels open. We konden goed slagen. Een trui voor papa, twee shirts en een tas voor mama, een shirtje voor de zomer voor Jake en een shirt en zwembroek voor jou. Vervolgens zijn papa en mama gaan borrelen bij een ander leuk tentje. We besloten daarna naar het hotel te rijden en daar te gaan eten, zodat we ook nog gebruik van de sauna's en het zwembad konden maken. Ook wilde je heel graag dat papa en mama even zouden bellen, dus vlak voordat we zijn gaan eten, heeft papa je gebeld. Altijd fijn om je stem te horen man! We hebben heerlijk gegeten en op ons gemak kwamen we om 21:15 uur bij het zwembad aan. Overal stond dat deze tot 23:00 uur open zou zijn, maar op de deur van de kleedkamer werd aangegeven dat het precies vandaag een uur eerder zou sluiten. Mmm...handig. Dat werd een kort bezoekje zwembad. Tot overmaat van ramp deed geen enkel kluisje het en waren de drie hokjes bezet. Je begrijpt, mama was aan het mopperen. Nu is het niet zo erg om in de algemene kleedkamer om te kleden en was het ook geen probleem om de tas met spullen mee te nemen het zwembad in, maar het was meer de tijd die we eraan verloren. Met nog een half uur te gaan, namen we een duik in het zwembad. Althans...papa dan. Mama voelde natuurlijk eerst met haar grote teen of de temperatuur van het water wel aangenaam was. Niet dus.....brrrr...het was zoooo koud. Opeens was het voor mama geen enkel probleem meer dat het een uur eerder zou sluiten. Met tien minuten was ze toch wel klaar met het koude water. We hebben even wat gezwommen en om 21:45 uur waren papa en mama er klaar mee. Op naar de handdoek en weer aankleden. Oeps....handdoeken vergeten. Gelukkig hadden we wel een badjas mee, dus die konden we wel aantrekken. Eigenlijk hadden papa en mama totaal geen zin om dan in zo'n hokje weer om te kleden en boven weer te douchen, dus we besloten om gewoon in badjas het hotel door te gaan. Maar natuurlijk wel de sport om niemand tegen te komen. Omdat we niet via de lobby wilden, hebben we een flinke omweg genomen. Via een één of andere opslagzolder, door de gang met de bruidsuites, naar de andere kant van het hotel. Tja, je had erbij moeten zijn, maar het was echt wel even heel erg grappig. Uiteindelijk zijn we ongezien terug op de kamer gekomen. De volgende ochtend nog even heerlijk ontbeten en daarna weer terug naar het westen. Tijd om jullie op te halen! Even 24 uur eruit geweest, dat was fijn!

Cynthia's huisje bewonderen

16 februari 2020

Schatje,

Gisteren hebben we jou om 11:15 uur bij de honkbal gebracht en zijn Jake en mama ondertussen boodschappen gaan doen. We zijn op tijd weer naar jou gereden, want het leek je zo leuk als we gingen kijken. Dat snapt mama wel, maar om Jake anderhalf uur lang te vermaken is ook z'n ding. Dus we hebben het laatste kwartier bij je gekeken. Ook hebben we aangegeven dat je waarschijnlijk gaat stoppen met de honkbal. Dat vonden ze natuurlijk niet zo leuk om horen.  Vervolgens zijn we doorgereden naar tante Cynthia. Even haar nieuwe paleisje bewonderen. Het is zooo mooi geworden. Oma kwam ook nog even langs en we hebben een broodje bij Cynthia gegeten. Mama en jij zijn samen nog even naar de winkels gegaan, want je mocht nog wat uitzoeken voor je rapport. Aangezien je een verkeerde amiibo had gekocht, wilden papa en mama een nieuwe voor je rapport kopen. Dus op jacht naar een amiibo die het wel op je spel doet. Helaas, nergens te vinden. Mama beloofde je de goede via internet te bestellen. Toen wij eind van de middag thuis kwamen, was papa inmiddels ook terug van werken. We hebben heel makkelijk patatjes gegeten en toen lekker gaan slapen. 

Vandaag kwamen Zoë met haar moeder hier spelen en lunchen. Zoë wilde heel graag met je op de Nintendo spelen. Jullie hebben alle spellen uitgetest. Verder hebben jullie nog even met Jake met de Toet Toet auto's gespeeld. Mamaa heeft hotdogs gemaakt en na een gezellige lunch, zijn we even naar de nieuwe woning van Zoë en haar mama gaan kijken. Je hebt leuk met Zoë op haar kamer gespeeld. Het weekend zat er alweer op. Maar... je hebt deze week vakantie, dus dat betekent nog veel meer vrije dagen! Fijn!

Happy Valentine, vakantie en een prachtig rapport

14 februari 2020

Mooi mannetje,

Happy Valentine! Op 14 februari vieren we de liefde! Althans, papa en mama doen er niet zo heel veel aan, maar jij hebt wel iets moois gemaakt. De afgelopen twee jaar heb je voor Femke een Valantijnscadeautje gekocht, maar sinds dit jaar is de liefde een beetje over. Maar je wilde eigenlijk wel heel graag iets voor Danique maken. Toch vond je dat wel een beetje sneu voor Aimée (haar tweelingzusje), dus je besloot gewoon iets moois voor beiden te maken. Het werd een zelfgemaakte kaart, vol met hartjes. Niet zozeer omdat je verliefd op ze bent, maar gewoon omdat je ze aardig vindt. Helemaal prima jongen! Mama had voor haar mannen toch wat kleins geregeld. Jullie kregen alle drie van mama een zakje met chocolade hartjes. Papa nog een kaart erbij met een lieve tekst. Omdat mama stapelgek op jullie drie is! Papa zagen we vandaag de hele dag niet. Behalve dat hij moest werken, had hij ook een borrel en etentje van zijn werk. Jullie waren bij opa en oma en mama kwam uit het werk naar jullie toe. We mochten nog gezellig bij opa en oma boerenkool blijven eten. 

Oh en mama was zo ontzettend nieuwsgierig naar je rapport. Die heb je vandaag mee naar huis gekregen. Naast je rapport, zat er ook de uitslag van je eerste Cito toets bij. Eigenlijk was mama er wel een beetje stil van. In positieve zin, want wat heb je een geweldig rapport. Alhoewel je normaal gesproken cijfers krijgt, bestaat het rapport uit een goed / ruim voldoende / voldoende / matig /onvoldoende. Jij scoorde op de volgende punten een goed; contact met de groep, contact met de leerkracht, zelfstandig werken, werktempo, letterkennis, woordleestoets, spreekvaardigheid, spelling, rekenen, engelse vaardigheden, wereldoriëntatie, creatieve vorming en voor het speelgedrag en inzet tijdens de gymlessen. Een ruim voldoende werd je toebedeeld op de punten: samenwerken, inzet in het algemeen en bij de toestellen en je motoriek tijdens de gymlessen. En een voldoende voor weerbaarheid, omgaan met de regels, concentratie, verzorging van het werk, schrijfvaardigheid en het spel tijdens de gym. Matig en onvoldoende kwam er niet in jouw lijst voor. Fantastisch toch?! Daarbij hadden je juffen een verhaaltje geschreven:

Lieve Dean,
Je bent een enthousiaste jongen die het liefst de hele dag grapjes maakt. Helaas is daar niet altijd tijd voor in groep 3. Er moet ook hard gewerkt worden. Dit harde werken vind je niet altijd leuk. Gelukkig hebben we samen een goede oplossing gevonden; éérst hard werken, zodat er daarna tijd is voor iets leuks. Wat fijn dat we je nu weer zien lachen in de klas! Ga zo door! Juf Naomi en juf Isabel

Vervolgens zat de uitslag van de CITO er nog bij. Poeh... hier had mama google voor nodig om het te begrijpen. Ook heeft mama je tantes er even over gesproken die het mama haarfijn uit konden leggen. Op technisch lezen scoor je gemiddeld. Dit gaat om de drie minuten lezen toets. Je bent hier een gemiddelde leerling in. Voor spelling scoorde je een II, oftewel een ruim voldoende. Voor rekenen scoorde je maar liefst een I, een goed! Mama heeft altijd gedacht dat je goed was in taal, voornamelijk omdat je al goed kon lezen voordat je naar groep drie ging. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Rekenen en ruimtelijk inzicht ligt je veel meer. Ze had het ook wel kunnen weten, want gisteren liet je weten dat mama nog 67 keer jarig moest zijn om 100 te worden. Ja, dat rekenen ligt je wel. 

We zijn enorm trots op jou! Je presteert heel goed, maar eigenlijk was mama nog veel blijer om te lezen dat de juffen je mooie glimlach weer wat meer zien in de klas. Wat leuks mogen uitkiezen na je werk, doet je dus duidelijk goed. Zo fijn! Thuis lezen doe je de laatste tijd niet zo graag meer. Je wilt voornamelijk dat mama voorleest. Dat doet mama ook wel hoor. We lezen nu samen de hele serie van Superjuffie en ook dat helpt voor je vocabulaire. Maar misschien zou je iets vaker zelf een bladzijde uit een ander boekje kunnen lezen. Of misschien kan je je broertje wel gaan voorlezen. Dat is helemaal een win-win situatie! Ga zo door schatje!

 

BSO of naar huis?

13 februari 2020

Schatje,

Er was vandaag wat miscommunicatie. Mama had vanmorgen tegen je verteld dat je na school naar de BSO zou gaan. Mama had niet in de agenda gekeken, maar ze wist dat papa na het werk een afspraak in het ziekenhuis had, bij mama op de afdeling. Dus ze ging er vanuit dat jij dus naar de BSO ging. Om 15:30 uur, kreeg mama een berichtje van een oud collega dat er van de BSO naar mama's oude werk gebeld werd en of het wel goed ging. Inmiddels zag ze ook dat ze gebeld was. Oei, er was toch niets aan de hand? Dus meteen teruggebeld en toen bleek dat je volgens hen niet aangemeld was bij de BSO. Maar dat het gelukkig geen probleem was dat jij er nu was, maar dat het wel in rekening gebracht zou worden. Het was dus aan alle kanten mis gegaan. Papa had niet goed in de agenda gekeken en maakte dus een afspraak in het ziekenhuis, terwijl hij jou van school had moeten halen. Omdat mama wist dat papa die afspraak had, ging ze er vanuit dat jij naar de BSO ging. Jij hebt heel goed gezegd dat je naar de BSO moest en juf is daar vanuit gegaan en heeft je mee laten gaan. Kortom...gevalletje misverstand. De enige die het goed gedaan heeft, ben jij! Oja en mama moet dus wel haar werknummer aanpassen bij de BSO en geen zorgen over papa. Die heeft niets ernstigs!